Tandblekning farligt?

Tandblekning farligt?

Tandblekning är inte farligt i sig om det utförs under kontrollerade former och övervakas av tandläkare eller tandhygienist. Det är viktigt som vi har nämnt tidgare med en grundlig undersökning.  Tandläkaren kontrollerar om det finns hål eller andra infektioner  på tänder eller i angränsande vävnader för att minska risken för komplikationer.

Vad finns i tandblekningsmedlet?

De medel som oftast säljs på nätet utan kontroll för tandblekning kan innehålla ämnen som inte redovisas och på så sätt skada tänderna. Det är också viktigt med mycket vatten i själva blekningsmedlet för att inte tänderna ska torka ut under själva behandlingen.

Myter om tandblekning

Vi vill också påminna er läsare om att det florerar information på nätet om att bleka tänderna med bakpulver, citron och choklad. Detta rekommenderas inte av Tandinfo.se. Detta kan skada tänderna långsiktigt genom att fräta bort emlaj eller få hål i tänderna på grund av sockret i chokladen. Prova inte detta hemma. Vi rekomenderar er att tillgodogöra er produkter som tillhandahålls av experter.