Tandblekning hemma

Tandblekning hemma

Tandblekning hemma kan utföras med olika metoder några av dessa listar vi nedan.

Förfabricerad skena med tillhörande blekningsgel.

Tandblekning sälj oftast på nätet genom att man beställer en bleknings kitt. Man får då hem en förfabricerad skena som man värmer och formar. Medföljande blekningsgel appliceras och man sätter in skenan i munnen. Skillnaden är då att man inte får en individanpassad skena vilket leder till att mer vävnad i munnen blir utsatt under blekningen. Detta kan leda till att exempelvis tandköttet skadas under själva tandblekningen.

Förfabricerad skena innehållande blekningsgel.

Skenan innehåller redan gel när man tar ut den ur förpackningen. Det är bara att ta ut den och sätta in den i munnen. Denna typ av skena har också en passform som inte är optimal.

Hur hittar jag det bästa blekningsmedlet?

Det finns en uppsjö av olika produkter på nätet och alla lovar ett fantastiskt resultat. Hur ska man som konsument orientera sig på nätet för att inte köpa hem ett preparat som eventuellt kan vara väldigt skadligt. Tandblekning kommer i olika sorter och förpackningar och som konsument blir det väldigt svårt att hitta något som passar ens behov samt undvika de produkter som utlovar mer än de kan leverera. En viktig ingrediens i själva tandblekningsmedlet är att det ska innehålla mycket vatten för att motverka att tänderna torkar ut under själva processen. Om det är något man ska kolla efter i själva innehålsförpackningen är det hur mycket vatten själva tandblekningsmedlet innehåller.

Vad ska jag tänka på efter en tandblekning?

Det viktigaste efter en tandblekning är att bibehålla en god munhygien. För att effekten av tandblekning ska hålla i sig borde du även undvika mat och dryck som missfärgar tänder som ex Te och Kaffe.