Akut tandvård

Akut tandvård och hjälp

Akut tandvård är ett begrepp som många använder när de behöver oväntad hjälp av en tandläkare.

Tandinfo har goda relationer med fantastiska tandläkare. Kontakta oss på Tandinfo. Vi hjälper dig att kostnadsfritt komma i kontakt med en duktig tandläkare.

Om du är i behov av akut tandvård under kvällstid eller på en helg kan du ringa Sjukvårdsupplysningen dygnet runt.

På telefonnummer: 1177

Du kanske har glömt att besöka tandläkaren på senare år och drabbats av tandvärk. Har du råkat ut för en olycka och slagit ut dina tänder?

Vi på tandinfo har varit i kontakt med många patienter genom åren och de har berättat att det är svårt att veta om tandläkaren man kommer i kontakt med är duktig inom sitt yrke. När man är i behov av akut tandvård sitter man i en utsatt situation som patient och vet ofta inte mycket om den klinik man besöker.

Trauman som slag mot tänderna, tandvärk eller andra besvär sätter en i en svår sits då vardagen vänds lite upp och ner. Det är här Tandinfo kommer in och hjälper dig. Människor tycker det är obehagligt att besöka tandläkaren i vanliga fall och det blir inte bättre när man har en tandvärk eller andra besvär. När patienten kommer in med kraftig tandvärk är man oftast allmänpåverkad. Det finns tillfällen då man inte tar all information som tandläkaren försöker förmedla.

Det är alltid svårt att avgöra över telefon vilken behandling som är nödvändig och det är då väldigt svårt att informera om vad kostnaden blir vid ett akut besök.

Hur fungerar det när man behöver akut tandvård?

  • Oftast ringer patienten när man smärtan är outhärdlig. Receptionen på tandvårdsföretaget försöker då boka in patienten för att behandlingen ska bli så optimal som möjligt.
  • Tandläkaren tar emot och börjar utföra en utredning för att komma underfull med var som orsakar patientens besvär.
  • Tandläkaren diagnostiserar problemet och berättar för patienten vilken behandling som måste utföras.
  • Tandläkaren erbjuder patienten ett kostnadsförslag på behandlingen. Om patienten accepterar utför tandläkaren den akut vård som är nödvändig.
  • Efter akut vård erbjuds patienten en ny tid för vidare behandling om inte tandläkaren har kunnat behandla klart patienten vid första besöket.
  • Patienten är besvärsfri tills vidare.